torstai 24. huhtikuuta 2014

KAKKUA

Mitä olisi juhlat ilman jälkiruokaa? Ei kai mitään. Jälkiruokaa, kakkua, mitä vain makeaa, mutta jotain herkkua on oltava. Seurahuoneen valikoimiin kuuluu useita erilaisia kakkuvaihtoehtoja, joista asiakas voi valita mieluisensa vaihtoehdon. Me emme kuitenkaan pyri kilpailemaan oikeiden konditorioiden kanssa, vaikka meiltä ehkä silläkin saralla osaamista löytyisi. Meidän kakkumme on aina tehty ajatellen ensisijaisesti herkullista makua, mutta ulkonäöllä on toki lähes yhtä suuri merkitys. Varsinkin hääjuhlissa kakku on usein isossa roolissa. Kakunleikkaus itsessään on usein yksi ohjelmanumero, jota lähes kaikki häävieraat ovat seuraamassa. Kakkupöydänhän on silloin jos koskaan näytettävä aika herkulliselta, eikö? Tässä muutamia kuvia tämän kevään kakkupöydistä, kuvissa perinteistä kermakakkua, valkosuklaamoussekakkua, tummaa suklaakakkua ja Black Forrest-kakkua.








Psst. Huomenna perjantaina 25.4. meidän Maija täyttää pyöreitä vuosia. Sen kunniaksi kaikille lounasasiakkaillemme on tarjolla synttärikakkua!

perjantai 18. huhtikuuta 2014

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ!

Salon Seurahuone on hiljentynyt pääsiäisen viettoon, joten kotona on kokattava. Meillä syödään pyhien aikana karitsan karetta, maukasta pääsiäisherkkua, joka valmistuu sään salliessa myös grillissä!


Mausta kare suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi yrttejä, rosmariini ja timjami sopivat erinomaisesti.

Paahda kare molemmin puolin parilalla tai kuumalla pannulla.

Laita lihat uuniin, 180 astetta, muutama minuutti, kunnes lihan sisälämpö on n. 55 astetta.
Asettele sillä välin haluamasi lisukkeet lautaselle.

Anna lihan vetäytyä hetki folion alla ja nosta se sitten lautaselle.

Kareen kanssa sopii hyvin esimerkiksi perinteinen punaviinikastike.




























Viimeistele annos yrteillä tai versoilla.




























Nauti hyvässä seurassa, unohtamatta tietenkään lasillista hyvää punaviiniä.




























Seurahuoneelle karitsan liha tulee Mikkolan tilalta Hajalasta. Suomen WWF ja Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK palkitsivat Mikkolan tilan viime vuonna Suomen ympäristöystävällisimpinä viljelijöinä. Lisätietoja palkinnosta ja sen perusteista löytyy täältä.

maanantai 14. huhtikuuta 2014

VIISAS VIETTÄÄ VAPUN SALOSSA!

Seurahuone goes wine and tapas!
Vappuaattona 30.4. Salon Seurahuoneella vietetään kaupungin kivointa vappua hyvän viinin ja ruoan merkeissä. Tarjolla on herkullisia tapaksia, viiniä, iloista seuraa, elävää musiikkia sekä mahdollisuus osallistua kuohuviinitastingiin.

Ajatus Seurahuoneen wine and tapas-illoista on hautunut viinimestarimme Kallen päässä jo jonkin aikaa ja ensimmäinen ilta toteutetaankin nyt aktiivisten asiakkaidemme toiveesta. Ensimmäisen illan teemana, Vappuun sopivasti tottakai, on kuohuviinit. Illan aikana on mahdollisuus osallistua n. 45 minuuttia kestävään viinitastingiin, jossa pääsee tutustumaan kuplajuomaan hieman pintaa syvemmältä. Mikäli ylimääräinen informaatio on liikaa, voi iltaa viettää ihan vaan rennosti, syöden makoisia tapaksia ja nauttien hyvää juomaa iloisessa seurassa.

Hilpeän tunnelman pitää katossa Salon paras yhden miehen orkesteri Peter Nyberg. Näitä karkeloita ei kannata missata!

Iltaan voi ilmoittautua ennakkoon facebookissa, sähköpostilla tai  puhelimitse, ennakkoilmoittautumalla varmistaa paikkansa kaupungin kivoimmassa vapussa!


Muistathan myös Seurahuoneen perinteisen Vappulounaan torstaina 1.5.
Vappulounasta tarjoillaan klo 13.00-16.00. Tarjolla on perinteiseen tapaan keväinen buffetpöytä, joka notkuu erilasia kauden herkkuja. Koko menun voit tarkistaa täältä.


tiistai 8. huhtikuuta 2014

KAUDEN HERKKU: PARSA

Yksi ehdottomista kevään suosikkiraaka-aineistamme on parsa. Seurahuoneella parsaa tarjoillaan usein kylmäsavulohen, hollandaisekastikkeen ja uppomunan kanssa. Herkullista se on myös parmankinkkuun käärittynä ja grillattuna. Keväisessä buffetpöydässä parsa maistuu marinoituna valkosipulivinegrettellä.







Aurinkoiseen päivään suosittelemme kokeilemaan herkullista ja helppoa parsareseptiämme.
Keväinen parsarisotto valmistuu kotona nopeasti ja onnistuu jokaiselta kotikokilta!

Tarvitset 4:lle:

500 g parsaa
4dl risottoriisiä
7-8dl parsan keitinvettä
1dl valkoviiniä
2 pientä sipulia
suolaa
mustapippuria
parmesaania

- Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Keitä parsoja suolatussa vedessä n. 3 minuuttia. Ota keitinvesi talteen.
- Pilko sipulit ja freesaa ne joko voissa tai öljyssä. Lisää risottoriisi ja freesaa kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Lisää joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin samalla hämmentäen.
- Lisää parsan keitinvettä kerralla sen verran että riisit peittyvät. Kun neste on imeytynyt lisää nestettä taas sen verran että riisit peittyvät. Jatka näin kunnes riisi tuntuu sopivan kypsältä.
- Mausta risotto lopuksi tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää parmesaania makusi mukaan.
- Pilko keitetyt parsat reiluiksi suupaloiksi ja tarjoa risoton kanssa.


keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

KEVÄÄN MAKUJA

Seurahuoneen a la carte-lista on päivitetty kevääseen!
Kevään listalle on koottu kauden parhaita raaka-aineita ja lähiseudun herkkuja; esimerkiksi parsaa, korvasieniä, Kolatun vuohenjuustoa Somerolta, Joensuun Kartanon mailla kasvanutta fasaania, Herefordia Inkeren Kartanolta Perttelistä ja Karitsaa Mikkolan tilalta Hajalasta.

Uusi listamme löytyy kokonaisuudessaan nettisivuiltamme. Tervetuloa maistelemaan kevään makuja!









perjantai 15. marraskuuta 2013

JOULU PUKKILAN KARTANON JUHLATILOISSA

Tänä jouluna tarjoamme asiakkaillemme ainutlaatuisen tilaisuuden päästä tutustumaan Pukkilan Kartanon Juhlatiloihin.
Joulun tunnelmaa ja aitoja makuja takkatulen lämmössä.

Perjantaina 13.12.2013 katamme Seurahuoneelta tutun, uusia ja jo perinteisiä jouluherkkuja notkuvan buffetpöydän myös Pukkilan Kartanon Juhlatiloihin. Kuten aina ennenkin, myös tänä vuonna Seurahuoneen Joulupöydässä on runsas valikoima erilaisia joulunajan makuja, paikallisten tuottajien raaka-aineista.

Jokaisen herkkusuun taivas on Joulupöydän kruunaava Jälkiruokapöytä, jonka kätköistä löytyy valikoima juustoja ja Helmi-tädin resepteillä valmistettuja makeita kauden leivonnaisia, unohtamatta tietenkään konvehteja ja karamelleja.

Kattaukset Pukkilan Kartanon Juhlatiloissa Perjantaina 13.12.2013:

Joululounas klo 12.00-16.00
Jouluillallinen klo 18.00-21.00

Pöytävaraukset on tehtävä ennakkoon.

Pukkilan Kartanon Juhlatilat sijaitsevat vain 8 km:n päässä Salon keskustasta osoitteessa Villiläntie 276.




JOULUPÖYDÄSSÄ
Joulusillejä
Pielisen savustettuja muikkuja
Mätivalikoima, punasipulia, smetanaa
Sienisalaattia
Jääkellarinlohta
Uppomunia
Tilligraavattua siikaa
Katkarapuja Skagen
Savustettua merilohta, tilliremoulade
Rosollia ja kirpeää punajuurikermaa
Porsaanfileetä tonnato
Riimihärkää ja raastettua parmesaania
Sesam marinoitua häränfileetä
Paahdettua ankanrintaa ja hillottuja pihlajanmarjoja, pikkelsivahveroita
Cesarsalaattia
Åminnen fasaanigalantiinia
Waldorfinsalaattia ja saksanpähkinää
Maalaispateeta Mikkolan tilan karitsoista
Jouluisia säilykkeitä talon puutarhasta ja lähimetsistä Helmi-tädin resepteillä
Valikoima Kuiron leipomon joululeipiä, voita
Tilliperunoita
Savustettua karitsan viulua
Maalaispalvattua porsaankinkkua
  Marskin tulista joulusinappia ja rommiluumuja
Kalkkunanrintaa ja punaherukkahyytelöä
Joulun perinteiset lanttu-, peruna- ja porkkanalaatikot

JÄLKIRUOKAPÖYDÄSSÄ
Tummaa, täyteläistä suklaakakkua, konjakkihillottua omenaa ja chantillykermaa
Ellen Svinhufvudin kuuluisaa mantelimarenkikakkua
Manchegojuustoa ja villipäärynähilloa
Kolatun palkittuja kutunjuustoja ja Ristinkedon viinitarhan rypälehilloa
Gorgonzolajuustoa Italian Lombardiasta ja Tannisen siirappipipareita Paimiosta
Helmi-tädin resepteillä leivottuja Joulunajan leivonnaisia
Runsaasti makeisia ja hedelmiä
Kahvia, teetä

Hinta 49.00 / henkilö, hinta sisältää alkumaljana alkoholittoman mustaherukkaglögin

Tiedustele käytäntöä muiden juomien suhteen varatessasi.
Maksutapoina käteinen / laskutus yrityksille.

Varaukset: Salon Seurahuone, 02 7337 123

perjantai 8. marraskuuta 2013

VILLA MERI


Haluamme esitellä yhden seudun kauneimmista juhlatiloista ja hyvän yhteistyökumppanimme; Villa Meren.

Vuonna 2008 valmistunut juhla- ja kokoushuvila Villa Meri ympäristöineen tarjoaa ainutlaatuiset puitteet juhlien ja yritystilaisuuksien järjestämiseen luonnonkauniissa Särkisalon saaressa. Tyylikkäät ja viihtyisät tilat vakuuttavat vaativammankin asiakkaan.

Villa Meri on 300 neliön valoisa ja upea juhlahuvila Ylöstalon merenrantamökkien läheisyydessä, 100 metrin etäisyydellä merenrannasta. Alakerran avarassa juhlasalissa on tilat 70-80 henkilölle ja yläkerran kokousaulassa tarvittaessa lisätilaa jopa 20 henkilölle. Huvilan yläkerrassa on lisäksi hulppea merinäköalasauna viidelletoista henkilölle sekä kaksi kahden hengen majoitustahuonetta.
Juhlahuvilan tilat soveltuvat sekä pienimuotoisiin että suuriin juhliin jopa 100 hengelle.

Villa Meri on loistovalinta hääpareille, jotka arvostavat viihtyisää, tyylikästä ja tunnelmallista juhlaympäristöä. Huvila sopii niin tunnelmalliseen kynttilöiden valaisemiin talvihäihin kuin raikkaisiin merituulen tuoksuisiin kesähäihin. Villa Meren seesteistä tyylikkyyttä huokuvat tilat luovat juhlille kauniit puitteet, jotka eivät juuri koristeita kaipaa.

Villa Meren etupihan terassilta avautuu näkymä mäntymetsän yli merelle. Kesäaikaan terassilla voi toivottaa vieraat tervetulleeksi ja nostaa hääparille onnittelumaljan. Terassilla on pöytäryhmiä oleskeluun, tanssikatos sekä telttakatos bändille. Takapihalla on parkkitilat autolla tulleille vieraille, ja myös linja-autolla pääsee pihaan asti. Villa Mereen on mahdollista tulla myös meriteitse – lähirannan laituriin voi saapua isommallakin veneellä tai purjeveneellä ja matkaa juhlahuvilalle on vain muutama sata metriä.

Villa Meren hyvin varusteltu keittiö astioineen mahdollistaa maistuvat, usean ruokalajin menukokonaisuudet joko pöytiin tarjoiltuna tai buffet-ruokailuna.
Villa Meressä ei ole anniskeluoikeuksia eli asiakas voi itse hankkia juomat. Salin viinikaapissa viilenevät juhlajuomat nautittavaksenne. Seurahuoneen Juhlapalvelun kautta teidän on mahdollista saada toivomanne menu joko valmiista ehdotuksista tai voimme räätälöidä tarjoilun toiveidenne mukaan.

Majoitusta tarvitseville on tarjolla viihtyisiä merenrantamökkejä sekä kaksi huoneistoa yhteensä jopa 50 hengelle. Kaikki majoitustilat sijaitsevat alle kilometrin etäisyydellä Villa Merestä.

Salon Seurahuone suosittelee lämpimästi tutustumista tunnelmalliseen juhlatilaan!

Lisätiedot ja yhteydenotot, Anu Saarelainen, 040 564 5676

Kuvat: Janne Miettinen