perjantai 18. huhtikuuta 2014

ILOISTA PÄÄSIÄISTÄ!

Salon Seurahuone on hiljentynyt pääsiäisen viettoon, joten kotona on kokattava. Meillä syödään pyhien aikana karitsan karetta, maukasta pääsiäisherkkua, joka valmistuu sään salliessa myös grillissä!


Mausta kare suolalla ja pippurilla. Lisää halutessasi yrttejä, rosmariini ja timjami sopivat erinomaisesti.

Paahda kare molemmin puolin parilalla tai kuumalla pannulla.

Laita lihat uuniin, 180 astetta, muutama minuutti, kunnes lihan sisälämpö on n. 55 astetta.
Asettele sillä välin haluamasi lisukkeet lautaselle.

Anna lihan vetäytyä hetki folion alla ja nosta se sitten lautaselle.

Kareen kanssa sopii hyvin esimerkiksi perinteinen punaviinikastike.




























Viimeistele annos yrteillä tai versoilla.




























Nauti hyvässä seurassa, unohtamatta tietenkään lasillista hyvää punaviiniä.




























Seurahuoneelle karitsan liha tulee Mikkolan tilalta Hajalasta. Suomen WWF ja Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK palkitsivat Mikkolan tilan viime vuonna Suomen ympäristöystävällisimpinä viljelijöinä. Lisätietoja palkinnosta ja sen perusteista löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti