tiistai 8. huhtikuuta 2014

KAUDEN HERKKU: PARSA

Yksi ehdottomista kevään suosikkiraaka-aineistamme on parsa. Seurahuoneella parsaa tarjoillaan usein kylmäsavulohen, hollandaisekastikkeen ja uppomunan kanssa. Herkullista se on myös parmankinkkuun käärittynä ja grillattuna. Keväisessä buffetpöydässä parsa maistuu marinoituna valkosipulivinegrettellä.







Aurinkoiseen päivään suosittelemme kokeilemaan herkullista ja helppoa parsareseptiämme.
Keväinen parsarisotto valmistuu kotona nopeasti ja onnistuu jokaiselta kotikokilta!

Tarvitset 4:lle:

500 g parsaa
4dl risottoriisiä
7-8dl parsan keitinvettä
1dl valkoviiniä
2 pientä sipulia
suolaa
mustapippuria
parmesaania

- Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Keitä parsoja suolatussa vedessä n. 3 minuuttia. Ota keitinvesi talteen.
- Pilko sipulit ja freesaa ne joko voissa tai öljyssä. Lisää risottoriisi ja freesaa kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Lisää joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin samalla hämmentäen.
- Lisää parsan keitinvettä kerralla sen verran että riisit peittyvät. Kun neste on imeytynyt lisää nestettä taas sen verran että riisit peittyvät. Jatka näin kunnes riisi tuntuu sopivan kypsältä.
- Mausta risotto lopuksi tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää parmesaania makusi mukaan.
- Pilko keitetyt parsat reiluiksi suupaloiksi ja tarjoa risoton kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti