Aurinkoiseen päivään suosittelemme kokeilemaan herkullista ja helppoa parsareseptiämme.
Keväinen parsarisotto valmistuu kotona nopeasti ja onnistuu jokaiselta kotikokilta!
Tarvitset 4:lle:
500 g parsaa
4dl risottoriisiä
7-8dl parsan keitinvettä
1dl valkoviiniä
2 pientä sipulia
suolaa
mustapippuria
parmesaania
- Kuori parsat ja poista puumainen tyvi. Keitä parsoja suolatussa vedessä n. 3 minuuttia. Ota keitinvesi talteen.
- Pilko sipulit ja freesaa ne joko voissa tai öljyssä. Lisää risottoriisi ja freesaa kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Lisää joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin samalla hämmentäen.
- Lisää parsan keitinvettä kerralla sen verran että riisit peittyvät. Kun neste on imeytynyt lisää nestettä taas sen verran että riisit peittyvät. Jatka näin kunnes riisi tuntuu sopivan kypsältä.
- Mausta risotto lopuksi tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää parmesaania makusi mukaan.
- Pilko keitetyt parsat reiluiksi suupaloiksi ja tarjoa risoton kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti